Vásárolj ajándékokat aggodalom nélkül. A meghosszabbított csere határidő 2024.1.15-ig érvényes.

Hogyan kezdődött

A nevem Jaromír Ščepka és kiskorom óta közöm van a sporthoz. Amikor 8 éves voltam, a szüleim beírattak engem és a bátyámat jégkorongozni. A HK Ružinov jégkorongcsapatánál játszottam egészen 15 éves koromig és itt raktam le a korcsolyázással kapcsolatos alapjaimat. Persze a jégkorongozásnak itt nem volt vége, tinédzserként kipróbáltam magam jégkorongbíróként, valamint játszottam floorballt is.

Jaro

A jégkorongozás mellett már görkorcsolyáztam is, s ez remek módja volt nyáron a szórakozásnak, vagy hogy javítsam a kondíciómat. Ám igazán akkor varázsolt el, amikor 18 éves koromban egy barátomnak köszönhetően eljutottam az első gyorskorcsolya versenyemre. Késő este tartották az ausztriai Laa an der Thayában. A puha cipős, 5 kerekű korcsolyámmal természetesen a tapasztalt versenyzők néhány körrel megelőztek, de már akkor tudtam, hogy az ilyen versenyzést én biztosan élvezném. Az első szezonban kipróbáltam néhány helyi versenyt Pozsony környékén.

InlineBSS
Az InlineBSS klub kezdetei

A következő szezonban pedig a pozsonyi BSS inline klub tagja lettem és ezzel megpördült a körhinta. A nagyszerű társaságnak köszönhetően rendszeresen részt vehettem szlovákiai, csehországi, ausztriai, lengyelországi és további országok versenyein. Néhány év múlva a klubnak köszönhetően kipróbálhattam az edzést a sokkal professzionálisabban orientált bécsi korcsolyázókkal is.

preteky

Érkeztek az első versenysikerek, valamint 2009-ben még a belgiumi Oostende-ben megrendezett Európa-bajnokságon is részt vehettem. A sikeres szezon végén egy kellemetlen esés után még a kassai Békemaratonon is megnyertem az inline kategóriát.

A következő évben az eperjesi versenyen szlovák bajnok lettem inline maraton kategóriában, s ugyanebben a szezonban a szlovák bajnokság inline félmaraton kategóriájában értem el 2. helyezést.

MSR

A korcsolyázási szenvedélyem végül a Korcule.com webáruházhoz vezetett, amelyet az egyetem 4. évében kezdtem el kezelni. Tudtam, hogy a tapasztalataimnak köszönhetően át tudom adni a vásárlóimnak azt a know-how-t, amivel senki más nem rendelkezik. Úgy, ahogy lassacskán gyűlt a raktárkészlet, eljött az egyetemi tanulmányaim vége is és el kellett döntenem, hogyan tovább. Rájöttem, hogy mennyire fontos az bolt fizikai jelenléte, ezért eldöntöttem, hogy nyitok egy üzletet. 2012 augusztusában látott napvilágot a Korcule.com üzlet fizikai formája a pozsonyi Černyševského utcában. Úgy határoztam, hogy az üzletet azon szaktanácsadás alapján építem fel, amely a gyorskorcsolyázó pályafutásom során szerzett tapasztalataimon alapul, s amelyet így át tudok adni a többi vásárló számára. A szaktanácsadás mellett mindig is ügyeltem arra, hogy kínálatunkban minőségi és megbízható termékek szerepeljenek. Az üzletben nyújtott minőségi szolgáltatáshoz a kezdetektől fogva hozzáadtuk a szervízszolgáltatást is, így édesapám segítségével is sok korcsolyázó sportélményét tudtuk élvezetesebbé tenni.

Predajňa

Ám a versenyzői karrierem ezzel nem ért véget. Bár a minden vállalkozó által ismert nyomás befolyással volt rám, a müncheni Oberschleißheimben rendezett 100km-es korcsolyaversenyen 2. helyezést sikerült elérnem, köszönhetően annak is, hogy a közúti kerékpározás bekerült az edzéseim közé. A hosszú távok elnyerték a tetszésemet és Németországban további 100km-en próbáltam szerencsét a Lausitzer Seenland (Lausitzi-tavak) körül. Ezúttal a 104km-es távon 3 óra 4 perces idővel és 34 km/órás átlagsebességgel sikerült is nyernem. Az 5 órás állóképességi verseny a brüni autodromon és a 2. helyezés már csak egy kellemes ráadása volt a sikeres szezonnak.

Tudtam, hogy ahhoz, hogy az üzlet versenyképes legyen, ki kell bővíteni a kínálatot és igyekezni kell minél több vásárlót megszólítani. 2015-ben a Korcule.com kibővült a webáruház cseh változatával, melynek köszönhetően megszületett a Spineo márka is. Később a webáruház magyar és román nyelvű változata is megjelent. A kiszolgált országok mellett fokozatosan bővült a webáruház kínálata is, és a Korcule.com több akciósportot lefedő boltként profilizálta magát, valamint az inline görkorcsolyák mellett kétsoros görkorcsolyák, skateboardok és freestyle rollerek is bekerültek a kínálatba. 

A Černyševského utcában eltöltött nyolc év után eljött az ideje, hogy az üzlet nagyobb, szebb és professzionálisabb helyiségekbe költözzön. A költözéssel együtt később korszerűsítettük a webáruházat is, amely mindvégig kiszolgált minket. Ezenkívül az új webáruház-megoldásra való áttéréssel magát a szlovák e-shopot is átneveztük, egységesítve az összes elnevezést maga a Spineo alatt. A Spineo történetének írásában a továbbiakban is a segítségünkre vagytok, ti, a vásárlóink, akiknek hálásak vagyunk, hogy eljuttattatok minket oda, ahol most tartunk. Mindent megteszünk azért, hogy továbbra is csúcsminőségű ügyfélszolgálatot nyújtsunk, hozzájáruljunk az akciósportok fejlődéséhez, valamint új és minőségi termékek széles választékát biztosíthassuk a számotokra.