Vásárolj ajándékokat aggodalom nélkül. A meghosszabbított csere határidő 2024.1.15-ig érvényes.

Kormányrúd

Kormányrúd

A freestyle robogók kormánya formájukban, anyagukban, a villával való kompatibilitásukban és méretükben különbözik.

A legelterjedtebb kormányforma az Y vagy a T. Mindegyik forma más-más felhasználást szolgál, akár a skateparkban, akár az utcán. A formakülönbség például kényelmessé tesz néhány trükköt, vagyis bárhol könnyedén megfoghatod a T kormányt, az Y-nall viszont már nehezebb. A T kormány szélesebb lehet, mint Y, de ez nem szabály. A kormányok gyártásához alumíniumot, acélt vagy titánt használnak. Az alumínium kormány könnyű, de kevésbé tartós, többnyire IHC kompresszióval használják és Y alakúak. Az acél kormány erős, tartós, de nehéz, főleg SCS és HIC rendszerekkel használják. Lehetnek Y vagy T. A titán kormány könnyű, erős, de drágább, SCS és HIC kompresszióval is használható, Y és T alakban kapható.

A villával való kompatibilitást illetően figyelni kell arra, hogy a kormány szabványos (külső átmérő kb. 32 mm) vagy túlméretezett (külső átmérő kb. 35 mm). A szabványos kormányok főként IHC és SCS kompressziót használnak, a túlméretezetteknél pedig HIC és SCS. Megtudhatod, hogy a kormány kompatibilis-e az SCS-vel vagy a klasszikus zárral, ha keres egy bevágást az alsó végén. Ha megvannak, akkor aljzattal is használhatjuk és ha adaptert (fém betétet, ami kitölti a bevágást és így megszünteti) helyezzük beléjük, akkor SCS foglalattal is használhatjuk. Ha viszont nincs bevágásuk, akkor csak az SCS aljzattal használhatók.

Kiválasztáskor azt javasoljuk, hogy a gurulási stílusodnak megfelelő, ajánlott magasságú és szélességű kormányt válassz, és ügyelj arra, hogy illeszkedjen a roller többi alkatrészéhez.

Longway Kronos Titanium Pro Scooter Bar
Ethic Trianon T 720 Polished
Ethic Trianon T 720 Black
Ethic Trianon T 670 Black
Ethic Trianon T 620 Black
AO Chromoly V Bar
Prey Bar Titanium Bird Oversized
Ethic Dryade V2 Alu Bars 620 Black
Ethic Dryade V2 Alu Bars 570 Black
Triad Launder OS Butted Chromoly Bar
Ethic Dynasty V2 620 Transparent Black
Ethic Deildegast 720 Flat Black
Fasen Ozzi Bar 650x600 Chrome
  • -33%
Ethic Deildegast 670 Flat Black
Longway Long John Pro Scooter Bar
Ethic Deildegast 720 Raw