Lap

Lap

A freestyle rollerlapok főleg alakjukban és méretükben különböznek egymástól. A lemezek anyaga alumínium, de néha acél is található a kínálatban. A lapok általában nem esnek bele az egyes alkatrészek kompatibilitási problémájába, így a lap szinte univerzális alkatrész. Ügyelj azonban a kerék maximális méretére, valamint arra, hogy a lap illeszkedik-e az integrált fejegységhez (headset). A lapnak két fő osztálya van, a skate és a street.

A Skate rollerlapok kompaktak és könnyűek. Szélességük gyakran 5 hüvelykig terjed, és a lap teljes testében különböző kivágások lehetnek. Felépítésük alkalmazkodik a skatepark környezetéhez és a rámpákhoz. Általában flex fékekkel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy rugalmasak, általában nylonból vagy vékony alumíniumból készülnek. A kerék kompatibilitása általában 100-120 mm átmérő és 24 mm szélesség között mozog.

Az street lapok viszont tartósak és nehezek. A szélesség általában 5,5 hüvelyk vagy több. Jellemzően négyzet alakúak, ami hozzájárul a jobb stabilitáshoz és irányíthatóságához. Az ilyen nagy deszkáknál a lábaknak is sok hely van, ami praktikus nagy ütéseknél és lépcsőről leugrásnál. A street lapoknak gyakran van sárvédője, és szinte minden kerékméretre alkalmasak.

Aztek Corsa Deck