Lap

Lap

A freestyle rollerlapok főleg alakjukban és méretükben különböznek egymástól. A lemezek anyaga alumínium, de néha acél is található a kínálatban. A lapok általában nem esnek bele az egyes alkatrészek kompatibilitási problémájába, így a lap szinte univerzális alkatrész. Ügyelj azonban a kerék maximális méretére, valamint arra, hogy a lap illeszkedik-e az integrált fejegységhez (headset). A lapnak két fő osztálya van, a skate és a street.

A Skate rollerlapok kompaktak és könnyűek. Szélességük gyakran 5 hüvelykig terjed, és a lap teljes testében különböző kivágások lehetnek. Felépítésük alkalmazkodik a skatepark környezetéhez és a rámpákhoz. Általában flex fékekkel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy rugalmasak, általában nylonból vagy vékony alumíniumból készülnek. A kerék kompatibilitása általában 100-120 mm átmérő és 24 mm szélesség között mozog.

Az street lapok viszont tartósak és nehezek. A szélesség általában 5,5 hüvelyk vagy több. Jellemzően négyzet alakúak, ami hozzájárul a jobb stabilitáshoz és irányíthatóságához. Az ilyen nagy deszkáknál a lábaknak is sok hely van, ami praktikus nagy ütéseknél és lépcsőről leugrásnál. A street lapoknak gyakran van sárvédője, és szinte minden kerékméretre alkalmasak.

Aztek Hydra Deck
Apex 5IN Peg Cut Jamie Hull Pro Scooter Deck
Ethic Pandemonium 490 Deck
Apex 5IN Peg Cut Pro Deck
Striker Benj No Limit Pro Deck Black
Blunt Prodigy S8 Street Deck
Striker Bgseakk Magnetit V2 Deck S
Root Xtension Pro Scooter Deck