Világ három keréken, avagy a triskating művészete

Világ három keréken, avagy a triskating művészete

A háromkerekű korik manapság bármilyen görkori sportágban használhatók, legyen szó a legelterjettebb fitneszről, off-road korizásról, freeskatingről vagy görhokiról. Nem csupán haladók számára alkalmas, kezdők is bátran viselhetik. Ez a típus a görkorizás szabadágát hivatott hirdeti, hiszen filozófiája a BE FREE WITH THREE is ezt tükrözi. A Powerslide ezt az életérzést szeretné közvetíteni termékei által. 

Most pedig jöjjön pár tény a háromkerekű korikról. Gyorsabbak, hiszen nagyobb átmérőjű kerekeket tartalmaznak. A nagyobb egyenletlenségeken is könnyedén átgördülnek és hosszabb ideig tartják a sebességet is. Mindemellett a sebesség sem gátol a remek irányíthatóságban. Nagyszerűen irányíthatóak a négykerekű modellekkel ellentétben. Hiszen a klasszikus modellek esetén fordulásnál a két középső kerék gátat alkot, egymás ellen dolgoznak. Három keréken azonban a súlypont fordulásnál a középső keréken helyezkedik el. Így a kori jobban manőverezhető kisebb energia igénybevétel esetén is. Azon túl, hogy a három kerék alacsonyabb súlypont kialakítására sarkallta a gyártót, a kori tömege is alacsonyabb a klasszikus modellekkel szemben.  A keréksín kialakítása rövidebb, mivel csupán három kereket kell befogadnia, s ugyan ezek méretben nagyobbak, a rövidebb keréksín,a mínusz egy kerék, két csapágy, egy távtartó és egy tengelycsavar súlyát spóroljuk meg. A végső soron tehát a teljes súly kisebb, így hosszabb távokon sem merít ki annyira, mint egy négykerekű modell.

A végére hagytuk a három + egy leggyakrabban ismételt kérdést, melyek a következők:

Miért jobb választás egy kiadós fitnesz edzéshez? 

A korcsolyák könnyebbek, gyorsabbak így tovább bírod majd a tempót. Természetesen több kalóriát égetsz el az edzéssel kisebb erőbevitellel. A sima korizáson kívül pedig Rollerobics edzésre is használható, amely garantáltan megmozgatja a kívánt testrészeket. 

Jó választás gyermekem számára is a háromkerekű kori? 

Természetesen, hiszen nagyon alacsony súlyponttal rendelkeznek és rövid kerettel vannak ellátva. Így könnyen manőverezhetőek, és a középső kerékkel könnyű fordulni is. Ha a sebességtől féltik a gyermeket, kezdetben lassabb kerekek vagy lassabb csapágyak használhatóak a sebesség csökkentésére. A korcsolyák lassabbá tételének egyéb lehetősége a távtartók kivétele és a tengelyek meghúzása, így a kerekek nem forognak olyan gyorsan, és könnyebb lesz a tanulás. Természetesen sisak és védőszett használata kezdőknek minden esetben javallott. 

Kezdő korizóként is választhatok háromkerekű modellt, vagy inkább négykeréken tanuljak? 

A háromkerekű változat nagyszerű választás kezdőknek. A szuper alacsony profil jó manőverezhetőséget biztosít, és a már említett kisebb tömeg is segít. Akárcsak a gyerekek esetében, itt is vissza lehet fogni a korit a már említett módon. Ha a puha cipőtől félsz, ne tedd, a lábfej felett található tépőzár, valamint a bokán lévő kapocs megfelelő támasztékot nyújt a lábnak.

Női színvilágú korikat is találok a kínálatban, vagy csupán férfias és uniszex színekben gyártják őket?

A sportvilág is lépést tart a divattal, így a kínálatban az élénk színek is helyet kapnak. Az idei szezon legtrendibb modellje a Swell Sherbet a sárga és narancssárga árnyalataiban. Valamint a Powerslide egy teljesen új kialakítású korit is piacra dobott, mely a Pheme Runaway nevet viseli. Ennek cipője a női lábhoz idomul, picit vékonyabb, a külső részen pedig metálos fényű anyagrészt tartalmaz. 

Ha mindez nem győzött meg arról, hogy te is részese legyél a triskate élménynek, tekintsd meg a Powerslide hivatalos videóját