Vegánbarát táplálék kiegészítők sportolók számára

Vegánbarát táplálék kiegészítők sportolók számára

A vegán sportolók dolga sem könnyű, ha az étkezés kerül górcső alá. Éppen ezért számukra nagyon fontos a megfelelő tervezés. Csupán így tudnak megfelelni az intenzív edzés által támasztott nehéz követelményeknek. Remek bizonyíték például Scot Jurek ultra futó,  aki naponta 8 órán át edz, és a 100 mérföldes versenyek alkalmával is pótolnia kell az energiaveszteséget. Bár jelenleg egyetlen olyan komplex tanulmány sem áll rendelkezésünkre, mely bizonyítaná a vegán életmód hatását a sportteljesítményre, vannak olyan sportolók, akik a környezetvédelem, állatvédelem vagy az egészségre való jótékony hatása miatt választják ezt.

Forrás:https://foodandnutrition.org/

Ebben a cikkben olyan táplálék-kiegészítőkkel foglalkozunk, melyek a vegánok számára is megfelelőek. Mivel a sportolók közt viszonylag kevés vegánt találunk, valószínű, hogy a sportesemény rendezői nem készülnek vegán alternatívával. Remek hajtóanyag lehet például az aszalt gyümölcs, szőlő, almapüré vagy a különböző zselék és cukrok. Éppen a különböző zseléknek és a táplálék-kiegészítőknek ezért szigorú követelményeknek kell megfelelniük.

Az egyik olyan márka, amely a vegán sportolókra is gondol, az amerikai GU Energy.

Kínálatukban olyan termékek széles skáláját megtaláljuk, melyek a vegán táplálkozás feltételeinek is megfelelnek.

A megfelelő folyadékbevitelt pedig a GU Hydratation Mix poralapú készítményeivel biztosíthatod.

Különböző csomagolásokban elérhető az egyadagos csomagtól egészen a 840g tömegű dobozig. A Hydratation Mix segít a sacharidok és elektrolitok megfelelő pótlásában. A Drink Mix teljességében vegán alapanyagokból készült.

Gu Hydratation Mix
Gu Hydratation Mix

O

A részletes termékleírást itt találod

Az extra intenzív sporttevékenységhez a GU Roctane Energy Mix terméket ajánljuk. Ez még több sacharidot és elektrolitot tartalmaz. Mindezt koffein egészíti ki, mely javítja a teljesítményt és csillapítja a fáradtságérzetet, továbbá taurint is tartalmaz, mely javítja a szív és izomrendszer funkcióját, valamint aminosavakat is, melyek csökkentik az izomsérülések esélyét az edzések alkalmával. Akárcsak a Drink Mix, kizárólag vegán alapanyagokból áll.

Gu Roctane Energy Drink Mix
Gu Roctane Energy Drink Mihttps://spineo.hu/gu-roctane-energy-drink-mix-780-g-p4897x

A részletes termékleírást itt találod

A mesterhármast a vegán sportolók folyadék bevitelében a Gu Hydration Drink Tabs zárja. A két előző termékkel ellentétben alacsony kalóriatartalmú italról van szó, mely főként az elektrolitok pótlását tartja szem előtt, valamint a megfelelő hidrtációban jeleskedik. Akárcsak a többi GU ital, a tablettás változat is alkalmas vegán sportolók számára.
F

Gu Hydratation Drink Tabs
Gu Hydratation Drink Tabs

A részletes termékleírást itt találod

Az energiapótlás azonban a folyadék bevitellel nem ér véget. Az energia zselék kompakt csomagolásba zárt energia bombaként hatnak, így segítenek az energiaszint megtartásában a teljes sportteljesítmény ideje alatt. A GU Energy Gel rengeteg ízesítésben kapható, némelyek tartalmazhatnak koffeint is. A zselé megbízható szacharid és elektrolit forrás, valamint aminosavakat is tartalmaz, és mint a már említett termékek mindegyike, kizárólag vegán alapanyagokból készül.
F

Gu Energy Gel
Gu Energy Gel

A részletes termékleírást itt találod

A GU zselék felspékelt változata a Roctane gel. Ideális versenyekre és megeröltető teljesítményekhez. Még több nátriumot, szacharidot és aminosavat tartalmaznak, mint a klasszikus GU Energy. Mindemellett a Roctane természetesen koffeinmentes változatban is elérhető. A vegán alkalmasság pedig természetes.

Gu Roctane Energy Gel
Gu Roctane Energy Gel

A részletes termékleírást itt találod

Azok számára pedig, akik az energiát inkább szilárdabb formában szeretik magukhoz venni, az amerikai gyártó a GU Energy Chews termékkel állt elő, mely GU Chomps néven is ismert.

Megbízhatóan pótolja az energiát és az elektrolitokat.

Gu Chews
GU Chomps

A részletes termékleírást itt találod

Az utolsó vegán termék pedig nem más, mint a Roctane BCAA kapszulák. Ideális a regenerációs idő felgyorsítására. Használhatod őket a teljesítmény előtt, alatt vagy után is egyaránt.

Gu Roctane BCAA caps
Gu Roctane BCAA Caps

A részletes termékleírást itt találod

Reméljük, hogy a vegán termékcsalád a jövőben is bővülni fog, hiszen ez a táplálkozási forma egyre inkább teret hódít a világban. Oszd meg velünk te is tapasztalataidat a komment szekcióban.