Te már felkészültél a jégkori szezonra?

Te már felkészültél a jégkori szezonra?

Még sosem korcsolyáztál jégen, vagy a meglévő korid már eléggé lestrapált? Akkor szerencséd van, szezon előtti akciót kínálunk. Ma a női jégkorikról lesz szó, a jövő héten pedig a gyermek korikat taglaljuk bővebben.

Ami a hölgyeket illeti, rengeteg  kritérium alapján választhatják ki a nekik legjobban illő darabot. A korcsolya szerkezetét alapvetően két fontos elem határozza meg:

  • cipő
  • penge

A cipőből a műkoris, emelt sarokkal rendelkező, általában műbőrből vagy bőrből készült típus, valamint a puha fitneszkoris cipő közül kell választani. Az utóbbi a jólismert fitnesz görkorik cipőjét idézi. A pengéknél a műkoris, fogazattal rendelkező pengék és a fogazat nélküli hokipengék elérhetőek. A két elem kombinációjával összesen 3 koriváltozat jött létre, most pedig következzenek ezek bővebben.

Klasszikus műkorcsolya

Amint említettük, ezek magasított sarokkal ellátott műbőr vagy bőr cipővel rendelkező darabok. Tehát pontosan azok a darbok, amelyekre mindenki elsőként gondol a női jégkori szókapcsolat hallatán. Természetesen manapság már nem csupán letisztult fehér színben elérhetőek.   

A Rollerblade bár nem profi jégkorik gyártásával alapozta meg a hírnevét, darabjai mégis nagy népszerűségnek örvendenek a kezdők körében. Ha szélesebb szabású műkorit keresel, akkor a Rollerblade Stella vagy a  Bladerunner Aurora lehet a megfelelő választás számodra. 

Mindkét kori ugyanazon gyártó műhelyében készült és szabadidős korcsolyázásra tökéletesen megfelel Hátránya a kisebb szilárdság és az a tény, hogy csupán egész méretekben elérhető. Viszont hatalmas előnye, hogy a sötétebb színek kedvelői akár fekete színben is megvásárolhatják őket.

A legstílusosabb kori kínálatunkban a Rollerblade Diva. Ezt is azoknak ajánljuk, aki csupán pár alkalommal húznak korit a szezonban, viszont ügyelnek a részletekre. A Diva meleg, rozsdabarna szőrmével bélelt és a sarokmintázatot strasszok díszítik.

A másik gyártó, akinek darabjait kínáljuk webáruházunkban nem más, mint a Riedell. Ha rendszeresen szeretnél korizni szabadidős vagy akár profi szinten is, fedezd fel kínálatunkban egyes modelljeit.

A Riedell 113 Sparkle és 118 Sparkle modellek a  leginkább szabadidős korisoknak szánt darabok. Szélesebb szabás jellemzi őket és könnyebbek is, mint egy klasszikus műkorcsolya. Mindkét darab előnye azonban, hogy a kényelmesebb cipő ellenére Riedell minőséget nyújt és a tökéletes fogazott pengék is hozzák a kívánt szintet. 

A Riedell 110 Opal modell egy alapszintű műkorcsolya modell, ideális, amennyiben a minőséget választanád, de megelégszel az egyszerűbb modellel is. A fehér színváltozat türkízzel kombinált, de elérhető belőle a fekete változat is.

A 114 Pearl és 119 Emerald modellek  a gyártó magasabb osztályú modelljei közé tartoznak. Minőségi béléssel rendelkeznek és szilárdabb cipővel mint az Opal modell. A két modell közti különbség abban rejlik, hogy az Emerald cipőrésze szilárdabb és félszámozásban is elérhető. A korcsolyát pedig így pontosabban választhatod ki. Míg az Emerald zöld színnel kombinált, addig a Pearl lágy rózsaszín béléssel rendelkezik.  

A 133 Diamond modell a profi darabok közé tartozik a Riedellnél, így valódi bőrből készült és szilárdabb az előző modellekkel ellentétben, valamint hő által formálható, így jobban idomul a lábhoz is. Természetesen fekete színváltozatban is elérhető.

A legprofibb darab kínálatunkban, melyet megrendelés esetén gyártanak le a vásárlónak a Riedell 255 Motion. Eclipse Astra pengékkel van ellátva és kialakításának köszönhetően akár dupla ugrások végrehajtására is alkalmas. 

Fitnesz kori, műkori pengével

A K2 korik cipői nagyon közkedveltek vásárlóink körében. Tehát ha puha cipővel ellátott korit keresel műkori pengékkel, az Alexis Ice FB , Alexis Ice Boa FB a megfelelő választás számodra. A két modell közti különbség a fűzőrendszerben rejlik. Míg a klasszikus Ice FB egyszerű fűzőkkel van ellátva, úgy az Ice Boa FB a K2 kerekes Boa rendszerét tartalmazza. Ez remek választás, ha gyorsan és könnyedén szeretnéd egy kézzel kioldani a korit vagy éppen behúzni azt.

Fitnesz jégkorik

Szerencsére a fogazat nélküli korik világa megnyílt a hölgyek előtt is, így azoknak, akik ilyen modelleket keresnek, nem kell többé férfi hokikorikra fanyalodniuk. Éppen ezért találnak kínálatunkban olyan jégkorikat is, melyek nem műkori cipővel ellátottak. A szabadidős inline korik cipőrészét kombinálják a hokikori pengékkel. Választhatsz a klasszikus fűzőkkel ellátott  Alexis Ice, Alexis Ice Pro speedlacinggel,  Alexis Ice BOA kerekes rendszerre ellátott modelljei közül.

Ha már megvan a megfelelő kori, nem árt a védelméről sem gondoskodni. Erre két különböző terméket is találsz webáruházunkban. Az SFR Blade Soakers, amint a neve is mutatja, a nedvesség felitatására alkalmas. Amint befejezted a korizást, húzd rá a pengékre és felszívja róluk a maradék nedvességet. Így védheted a pengét a korrózió ellen. Tároláshoz és jégpályán kívüli járkáláshoz kemény védelemre van szükség. A már említett SFR márka természetesen erre is gondolt, így kínálatunkban a műanyag élvédőket is megtalálod klasszikus és glitteres változatban is. 

Mindenkinek jó korizást kívánunk, továbbra is bátran jelöljetek meg minket akár jégkorizó képeiteken is az instagramon.