Okosmérlegek az egészséges életmód szolgálatában

Okosmérlegek az egészséges életmód szolgálatában

Az okos kütyük mára életünk minden területén helyet kapnak. El tudod képzelni például a mindennapjaidat okostelefon vagy okosóra nélkül? Persze, vannak néhányan, akik nem szeretik, ha eszközeik okosabbak náluk, de lássuk be, a többség szívesen használja a smart termékeket. Egy ilyen “okos” otthonba  pedig mi illhetne jobban bele, mint egy okosmérleg? Cikkünk ezeket mutatja be.

Ár és teljesítmény arány értékében remek választás a Tanita márka, hiszen három különböző felhasználásra is kínál mérlegeket. Al első csoport a hétköznap emberei számára készült. Segíti motiválni felhasználóját az egészségesebb életmód céljainak elérésére. A második csapatot a fitnesz guruk és edzőterem tulajdonosok alkotják, akik így figyelhetik a fejlődést tanítványaiknál. A harmadik célzott csoport pedig az orvosi és egyéb személyzet, akik diagnosztikai céllal használják a mérlegeket. 

Már az első használatakor nagyon sok információt kapsz a tested összetételéről, például izomtömegről, testzsír százalékról, bmi-ről és vagy éppen izom százalékáról. Ez valóban segíthet az egészségesebb és fittebb életmód felé vezető úton. Az egyik érték éppen a testzsír százalékos aránya, amit manapság az egészséges testfelépítés egyik fő mutatójaként tartanak számon. Amint az a következő táblázatokból kiderül, az egészséges érték az életkorától függ, de a nem is befolyásolja, nők esetében 21-36% intervallumban mozog, míg a férfiak esetében ez a tartomány 12-25%.

A testünknek szükséges energia – vagy kalória – abból származik, amit eszünk és iszunk. Kalóriával a testünk a kereslet és a kínálat rendszerén működik. Ha a felhasználhatónál több kalóriát viszel be, akkor a felgyülemlett energia zsírsejtek formájában tárolódik. Ha ezt a tárolt zsírt később nem alakítjuk át energiává, akkor felesleges testzsírt hoz létre. Az egészséges táplálkozás nem csak a tárolt zsírtartalom csökkentésére irányul, hanem az ezzel járó betegségek megelőzésére.Természetesen ez nem “eszetlen” diétákat jelent, zsiradékra szükség van az étrendben, például a hormonok előállításához és a zsírban oldódó A-, D-, E- és K-vitamin felszívódásához. Ha szeretnétek a jövőben egészséges étkezésről szóló cikket is, tudassátok velünk kommentben. ?

Most pedig jöjjenek az egyes mérleg modellek, a három legkedveltebbet mutatjuk be. A Tanita UM-040 egy egyszerűbb darab, de amennyiben a testzsír arányt, testvíz arányt , izomtömeget, viszcerális (hasürgei) zsírt és a bazális metabolizmus értékét szeretnéd csupán mérni, tökéletes választás. Több funkcióban elérhető, felnőtteknek  (18 – 99 év közt), gyermekeknek (7 éves kortól 17 éves korig). 

Következő a sorban a Tanita BC-730, egy olyan digitális mérleg, mely méri a testzsír arányt, testvíz arányt , izomtömeget, viszcerális (hasürgei) zsírt és a bazális metabolizmus értékét,meghatározza a metabolikus kort vagy éppen a csonttömeget. Több funkcióban elérhető, felnőtteknek  (18 – 99 év közt), gyermekeknek (7 éves kortól és 17 éves korig) és sportolói funkcióval mindazoknak, akik hetente legalább 10 órát edzenek. Különlegessége az alacsony tömeg és kisebb méret, így akár kirándulásra, edzőtáborba is magaddal viheted. A mérleget három színkivitelben kínáljuk: rózsaszín, fehér, zöld. 

A Tanita BC-543  egy olyan digitális mérleg, amely olyan funkciókat kínál, akárcsak egy professzionális mérleg. A BIA rendszernek köszönhetően megméri a testzsír arányt, testvíz arányt , izomtömeget, viszcerális (hasürgei) zsírt és a bazális metabolizmus értékét,meghatározza a metabolikus kort, a BMI értéket vagy éppen a csonttömeget is.

Ha többet is szeretnél megtudni a kínálatunkról, keresd fel webáruházunkat, ha pedig nem tudsz dönteni, szívesen segítünk kiválasztani a megfelelő darabot.