Mit kell tudni a megfelelő görkorcsolya méretének kiválasztásáról?

Mit kell tudni a megfelelő görkorcsolya méretének kiválasztásáról?

Ha online adja le a megrendelést:

  1. Mérje le a talphosszát.
  2. Nézze meg a választott görkorcsolya mérettáblázatát.
  3. Válassza ki a talphosszához illő méretet, a nagyobb komfortérzet kedvéjért hagyjon pár miliméter tartalékot. Ezért 5-9 milimétert javaslunk hozzáadni a lábhosszhoz, a viselni kívánt zokni vastagságát is figyelembe véve.

Például:

A lábam 27,5cm a sarkamtól az ujjam hegyéig.

Viszont egy Powerslide SWELL Triskate korcsolyát szeretnék rendelni. A korcsolyához tartozó mérettáblázat alapján a  27,5cm talphosszhoz 43 EU méret tartozik.

A 43 EU illeszkedne, de a lábamnak kicsivel több helyre van szüksége, és szívesen korizok vastagabb zokniban, így a talphosszamhoz 0,5cm hosszt adok hozzá 27,5+0,5=28cm, a méretem így azonnal 44 EU méretre módosul.

A talpbetét hossza alapján válasszam ki a megfelelő méretet?

Nem, a táblázatok a talphossz lemérésének általunk is preferált módjával készülnek, ezt megtalálja Miként válassza ki a megfelelő méretet?, nem a talpbetét megmérésével, mivele ezek pár miliméterrel rövidebbek, mint a tényleges talphossz.

Miután megérkezett a korcsolya a spineo.hu-ról:

  1. Vegye fel a korcsolyát, hogy kipróbálja a méretet
  2. A műveletet csak beltéren végezze el

Amennyiben egyenes lábbal áll: lábujjak érintkezése

Teljesen rendben van, ha enyhén érintik a korri orrát.

Behajlított térddel:

A lábujjaknak nem kéne érinteni a kori orrát.

A felhúzásnál a korit utolsó kerékkel érintve a talajt üsse hátra a sarkát. Utána hajoljon előre és húzza meg a kapcsot a lábfejen. Ezt a legjobb behajlított térddel elvégezni, ugyanis ebben a pozícióban fixálható a leginkább a sarokrész.

Mérje fel, hogy szüksége van-e talpbetétre a korcsolyába, amely segít a lábboltozat megfelelő tartásában és kényelmesebbé varázsolja a cipőrészt.