Minden, amit tudni szeretnél a görkorcsolyákról

Minden, amit tudni szeretnél a görkorcsolyákról

Egy gyakorlott korcsolyázó nyilván pontosan tudja, mit keres, hiszen figyelemmel kíséri az újdonságok megjelenését. Ha viszont kezdő vagy, esetleg nemrégiben vetetted bele magad komolyabban a a görkorik, kerekek, keréksínek és csapágyak világába, jól jöhet néha egy kis segítség. A kínálatot nézegetve millió és egy kérdés merül fel benned? Akkor új cikksorozatunk Minden, amit tudni szeretnél címmel hétről-hétre új információkkal lát majd el a kerekes sportok világából, és bemutatja a legkeresettebb, legújabb és legérdekesebb darabokat kínálatunkból.

 

Válassz megfelelő típust

A megfelelő modell kiválasztásának alfája és omegája a neked leginkább alkalmas típus beazonosítása. Hogy ezt a folyamatot maximálisan leegyszerűsítsük neked, webáruházunkban is ezekbe a kategóriákba tömörítjük az inline korikat.

 

A legkisebbeknek

Még mindig növésben vagy és a lábad mérete sem érte el a felnőtt méretezés alsó határát? Akkor egyszerű dolgod van gyermek görkorcsolyára van szükséged.

 

spitfire

 

Ezen korik rendszerint széthúzható cipővel rendelkeznek, így akár négy cipőméreten keresztül is elkísérnek, úgy a kezdeteknél, mint a korizó technika fejlődésénél. Ezek a darabok rendszerint kisebb kerekekkel vannak ellátva, mégpedig azért, hogy alacsonyan tartsák a súlypontot. Ezáltal pedig a kori is könnyebben irányítható. A gyártók színben is igyekeznek a kedvedben járni, a legtöbb modell ugyanis lányos valamint fiús kivitelben is elérhető.

Ha pedig az egész család szívesen hódol a görkorizásnak, de anyunak és apunak háromkerekű korija van, s te sem szeretnél kilógni a sorból, a Powerslide rólad sem feledkezett meg.

 

powerslide-universe

Minőségi edzéshez

Most pedig beszéljünk kicsit a legelterjettebb koritípusról, nem csoda hát, hogy nálunk is pont ebből találod a legtöbb modellt raktárkészeleten. Igen, a fitnesz-őrület az elmúlt években a görkorik világát is elérte. Fitnesz  kategóráinkban éppen ezért mindenki megtalálhatja a neki megfelelő darabot, húzzon akár először lábára görkorcsolyát, vagy legyen profi korizó. Az itt fellelhető korik puha belső cipőrésszel rendelkeznek, mely igazi komfortérzetet biztosít a lábnak. Megtalálod a klasszikus 4-kerekű, vagy akár a modern 3-kerekű változatokat is. Vigyázat, spoiler veszély! Az utóbbi típust akár Rollerobics edzésre is használhatod, mely tökéletesre formálja a combokat és a feneket.

 

powerslide-swell

Városi száguldáshoz

Ha a görkorit közlekedési formának tekinted, és szívesen járnál rajta mondjuk napi szinten a városban, esetleg a freeskate elemei nyűgöztek le, és szeretnél magad is elsajátítani pár mozdulatsort? Freeskate és urban kategóriánkban erre alkalmas darabok közt szemezgethetsz. Mindegyik kivétel nélkül remek támasztékot nyújt a lábnak, amely fontos szempont az akadályokkal teli városi közegben. Itt találod meg az egyik legfeltűnőbb, ezüstös színű korinkat, a Powerslide Imperial Evo modelljét, vagy a tökéletes dizájnú Seba FR1 80 különböző színkiviteleit. Mindeközben a Rollerblade Twister kollekciója sem kerülheti el a figyelmünket, mely ebben a kategóriában igazi klasszikusnak számít.

rollerblade-twister-edge 

Igazi akrobatáknak

Az aggressivekorcsolyákat kifejezetten úgy tervezték, hogy emberfeletti ellenálló-képességgel rendelkezzenek. Tehát ami első látásra is feltűnik, az a masszív külső cipő, ami lényeges szempont, ha te is különböző fordulatok (spin) és csúszások (grind) elvégzéséhez keresed a legjobb eszközt. Egyedi ismertetőjegyük még a két aggressive kerék, melyek mérete  54 és 72mm közt mozog, ezeket pedig két anti-rocker kerék egészíti, általában 40-47mm nagyságban, ez persze nem feltétel.

 

aggressive

 

Hogyan bírod hosszú távon?

Végezetül pedig a gyorsasági görkorcsolyákról ejtenénk pár szót. Laikus számára is könnyedén megkülönböztethető, hiszen azonnal feltűnik az alacsonyabb kialakítású cipőrész és a hosszabb keréksín, mely a nagyobb méretű kerekekkel kombinálva eléggé futurisztikus hatást kelt. Olyan görkorik ezek, melyeket versenyzőknek terveztek és hosszabb távok megtételére alkalmasak. Az alacsonyabb cipő párnázása minimális, így pontosan ott támasztja a lábat, ahol szükséges, és a bokának is kellő mozgásteret biztosít. A kerekek és keréksín kombinációja pedig tökéletes energia-átvitelt biztosít, így is növelve a sebességet. További érdekesség, hogy mivel a gyorskorcsolyázó számára értékes másodperceket jelenthet a cipőrész tökéletes illeszkedése, a modellek nagy része hő által alakítható. Erről további információkat találhatsz például ide kattintva.

 

livio

Reméljük, hasznosnak találtad ezt a rövid áttekintést, a következő hónapokban az egyes kategóriák válogatott modelljeit vesszük majd górcső alá. Úgy érzed, nem tudsz addig várni a kérdéseddel? Nem gond, kérdezd szakembereinket bátran kommentben, e-mailben, facebookon, vagy akár instagramon is.