A Finga fingerboards márka bemutatása

A Finga fingerboards márka bemutatása

Kínálatunk egy új márkával, a Finga fingerboardsal bővül. Ez egy cseh cég, amelyet Petr Ptáček alapított, aki 2013-ban, 2014-ben és még 2015-ben is világbajnok volt a fingerboardingozásban.

Már az első deszkákat otthon présgépeken készítette, majd az idő elteltével és a következő generációk fejlesztésével a gyártás sokkal pontosabbá és minőségibbé vált. A mai napig maga Petr az, aki a fadeszkák tényleges gyártásával foglalkozik. Mint mondja, mindent ő csinál a furnérvágástól, a festéstől, a ragasztástól, a csiszolástól, valamint a lakkozástól kezdve a Finga deszkák csomagolásáig. Ez adja a márka egyediségét, eredetiségét és kivételes minőségét.

A G5-ös generáció volt a leghosszabb ideig eladott forma. A legjelentősebb változások a színrétegek, a deszka nagyobb szélessége a jobb irányíthatóság érdekében és természetesen az új dizájnok voltak. Aztán 2009-ben bemutatták a Finga Burned Letters-t, amely kiemelkedett a lézerrel az alsó rétegbe égetett logó technológiájával.

A legújabb generációnak a Finga SLIM deszkák számítanak, melyek többéves fejlesztés után 2011-ben kerültek a piacra. Ezek a deszkák a magas mértékű pontosságukkal tűnnek ki. A gyártás nagy része kézzel történik, így képes a márka megőrizni a régi szellemiségét.

A Finga SLIM fadeszkák sokkal könnyebbek és vékonyabbak, mint az előző generáció és ez jobb tulajdonságokat biztosít a deszkának. Az egész deszkákat kézzel készített, precíziós felületi megmunkálás jellemzi és a lakkozott felszín pedig támogatja a tartósságukat. A Finga márka deszkái a grafikához illeszkedő színes rétegekkel rendelkeznek. A grafika idővel lekopik a slideozásnál, akárcsak egy igazi gördeszka esetében (ez nem matrica, vagy papír).

A Finga márka is előállt a régóta várt Finga fingerboards Outdoor Spot 2014 videóval. Idén úgy döntöttek, hogy egy több, mint 4m hosszú betonmonstrummal bővítik a parkot, méghozzá új dizájnnal és vicces festményekkel. Élvezd a videót és ha érdekelnek a Finga fingerboardok, nézd meg őket az eshopunkban, vagy gyere el személyesen a boltunkba.