A K2 2019-es kollekciója

A K2 2019-es kollekciója

A K2 az új szezonban ismét újdonságokkal és érdekességekkel készült. Mi pedig ezeket egy videóban dolgoztuk fel, mely magyar felirattal elérhető itt  

Ha valamelyik darab felkelti a figyelmed, a teljes K2 kínálatot pedig itt találod.

Ez a legfeltűnőbb modell a K2 Vo2 100 S boa. Ismét klasszikus softboot cipővel, mely extra kényelmes, és vortech rendszerrel ellátott.Ez biztosítja a szellőzést a talprész teljes oldalán, és a belső perforált betét pedig a cipőrész aljára vezeti az izzadságot, ahol jobb az elpárolgása. A boa a névben a gyors és egyszerű boa fűzőrendszert jelenti. A korcsolyát így  akár menet közben is meghúzhatod. A többiről pedig a kapocs és a lábfej felett található tépőzár gondoskodik. 

A kori legérdekesebb eleme az egyoldali keréksín, mely olyan, mintha ott sem lenne. Na jó, csupán az egyik oldalról.  Viszont ennek köszönhetően királyul néz ki, mintha láthatatlan keréksínen gurulnál. A másik oldalon viszont a teljes kivitelezésű.  A többi modellel ellentétben szilárdabb és tömörebb, és annak ellenére, hogy a stabilitást sem kell feláldoznod, mégis jól csillapítja a vibrációkat és rezgéseket, valamint kényelmes viselet. 

Ez pedig a Vo2 S 100 Pro modell. A Pro a nevében is a klasszikus speedlacing rendszerre utal. Mindkét modell 4x100mm kerekekkel rendelkezik. Ezek sokáig hiányoztak a K2 kínálatában. A K2-nél ezidáig egy ún. high-low sínt használták, melyben két 90mm kerék volt elől és két nagyobb, 100mm kerék hátul. Így ugyan alacsonyabb volt a súlypontja, mégis fordulékonnysággal bírt, bár a hibrid jelzőt nem moshatta le magáról. Sajnos nem volt olyan fordulékony mint egy 90mm-es modell, sem olyan gyors, mint egy 100mm-es modell. Viszont most a teljesértékű 4x100mm-es kerekekkel bátran vághatsz neki fitnessz edzésnek, félmaratonnak vagy akár maratonnak is. Ha esetleg javítanál az erőnléteden vagy cross edzésbe kezdenél, esetleg a korizást felváltva űznéd a futással vagy más sportokkal, akkor ez a megfelelő választás számodra. Ez a modell kb. 6000-9000 forinttal drágább, mint a Vo2 SS Boa.

Közkedvelt modelljeink közé tartoznak a 90mm kerekű korik. A férfi Vo2 90 S Pro modell  klasszikus speedlacinggel van ellátva és piros színnel kombinált. A gyorskioldó fűzőrendszer biztosítékot is tartalmaz, így a fűző nem oldódik ki.Ha viszont kioldanád, csak megnyomod felhúzva a biztosítékot és kihúzod a fűzőt, vagy a nyelvhez nyomva gyorsan kioldod a korit. A női változat is nagyon szép és trendi mentolzöld kerekkel van ellátva. Mindent tartalmaz, amit a férfi modellek is. Megint speedlacinggel, vagyis gyorsan kioldható fűzőrendszerrel, ahol a fűzőt a nyelven található zsebbe rejtheted.

Itt azonban a K2 Vo2 kollekció nem ér véget, van itt még két modell,mely a klasszikus keréksín szerelmeseinek kedvez. A keréksín kétoldali, jólismert az elmúlt 6-7 szezonból, ismét megtalálható itt a vortech rendszer, tehát az oldaliányú szellőzés a teljes talprészen és a perforált talpbetétben. A Vo2 90 Pro női modelljénél ismét a mentolzöld szín jelenik meg,a férfi modellnél pedig a narancssárga dominál. A modelleket az indexképben láthatod.

Ami még érdekes lehet,  az az egyoldalú keréksín a gyakorlatban, a szemléltetést a videóban találod. A K2 ezúttal sokkal vastagabb és merevített keréksínt alkotott, így a stabilitásból nem kell feláldoznod semmit, ezt azonban egy kis részlettel, a távtartók különböző rendszerével kompenzálja ki. Csak lazíts a külső csavaron, ez egy pici csavaralátétet tartalmaz, hogy a tengelycsavar ne a rögzítőcsavarra kapcsolódjon, majd a másik oldalról is ki kell venni a csavart. Egy pici alkatrész marad végül, amelyet a keréksínhez kell rögzíteni. Érdekes változás a K2 koriknál, hogy ezidáig 6mm belső távtartókat használt, de az új tengelycsavar rendszerrel behozták végre ők is a klasszikus távtartókat.

Reméljük, minden kérdésetekre választ kaptatok a cikkből illetve a videóból. Ha esetleg nem, bátran keressetek minket, írjatok kommentet, vagy vegyétek fel velünk a kapcsolatot  közösségi oldalainkon. Ha pedig tetszett a videó, várjuk a likeokat, és igyekszünk újabbakat készíteni a jövőben.